maandag 18 maart 2019

4 seasons in one day

Nieuw Zeeland is niet alleen bekend vanwege het alom aanwezige natuurschoon, maar ook vanwege het ietwat wispelturige weer. "4 seasons in one day" zoals de kiwi's plegen te zeggen.
Nu is Nieuw Zeeland niet bepaald naast de deur, maar het goede nieuws is dat je hetzelfde kunt ervaren als je met een bootje vanaf het vlot van RV Weert naar Weert centrum roeit en weer terug. Voorwaarde is wel dat er een stuur aan boord is die echt geen verstand heeft van het weer. En dat was het geval afgelopen zondag 17 maart. Na één rondje roeien in niet al te best weer stapten 4 roeiers en de stuur in de Piet Muller voor nóg een rondje en dat zou genieten worden want volgens de stuur was er geweldig weer op komst. En warempel, richting Weert centrum was het goed toeven aan boord van de Piet Muller. Een beetje winderig, maar ook het zonnetje liet zich regelmatig zien. En dat niet alleen, volgens de stuur zou het weer alleen nog maar beter worden. Doorroeien tot de Biesterbrug dus. Het ronden was al wat lastiger omdat het al een stuk harder was gaan waaien en waarom was dat heerlijke zonnetje nou ineens verdwenen? Op de weg terug moest er flink gewerkt worden want de harde wind die waaide natuurlijk de verkeerde kant op. Gelukkig werd het weer nóg veel slechter, zodat het een heroïsche tocht werd. Vanaf de mouttoren tot aan de spoorbrug werd de Piet Muller inclusief bemanning gegeseld door een gruwelijke hagelbui. Gelukkig liet het zonnetje zich de laatste 2 minuten toch weer zien.
Speciale dank aan Wil M. want zonder zijn totale gebrek aan "weerkennis" was deze tocht nooit tot stand gekomen. Ook dank aan de galei slaven Nordin E., Pierre V., Mart H. en Hans D. voor deze memorabele roeitocht.

Geen opmerkingen: